Start/Home English

Udtalelser..                       
Aktuelt Jeg tilbyder Mine Perspektiver Udtalelser.. Publikationer Mine Venner Indhold

 

 

  asefase    

 

 

 

 

 

Udtalelser fra nogle af de mennesker, som jeg har arbejdet med :

Kvinde med chok-traume skriver :

Da jeg kom til behandling hos Gitte anbefalet af psykolog, var jeg så ulykkelig, hårdt såret og ramt. Jeg følte mig så sart, hudløs, tom og hul indvendig, så sårbar.  Jeg havde valget mellem at blive et vrag resten af mit liv, til belastning for mig selv og mine kære, eller at prøve at kæmpe mig op igen, så jeg kunne være en hjælp i stedet og bevare lidt selv-respekt. 

Hele familien var ødelagt, vi havde mistet vort lille vidunderlige barnebarn ved en trafik-ulykke.  Hele jorden var blevet usikker og utryg. Vi var alle i dyb krise.

Ganske langsomt fik den blide behandling hos Gitte mig tilbage gennem ulykken, gennem rædslerne, tilbage til jorden og mine omgivelser, som jeg var blevet rigtig bange for. Alle oplevelserne, rædslerne havde forstenet mig dybt ind i mig selv, så mine knogler rystede og jeg var fastlåst i min krop. 

Jeg fik løst op for fastlåsningerne fra ulykken og fra mit livs tidligere traumer. Jeg er blevet mere fysisk smidig, en smidighed der ikke kun er der på det fysiske plan; men også afspejles i det psykiske. 

Jeg er ved at vinde styrken tilbage og er blevet klogere. Sorgen er så stor og den er der stadig, men samtidig er der en dyb taknemmelighed, der er ved at komme. Taknemmelighed for at vi har haft et så dejligt barnebarn; at vi igen ser solen og at vi er blevet mere hele igen. Tak.

                                                     Ann-Elise Hammelsø, Fysioterapeut, Holte, marts 2008

+++++++

Mand med fysisk og psykisk traume skriver :

Da jeg første gang hørte om Gittes eksistens, havde jeg i længere tid lidt af fysiske traumer efter en kompliceret rygoperation, som var forløbet godt.  Uheldigvis fik jeg under genoptræningen en discus protrusion med medfølgende stærke smerter ned i det ene ben. 
 
Nogle måneder senere mistede vi et nært familiemedlem ved en trafikulykke, således at jeg nu også havde et psykisk traume.
 
Jeg, og forøvrigt min kone og to børn, opsøgte Gitte.  Gitte har behandlet mig ugentligt med en kombination af Alexander Teknik og Somatic Experiencing.  Medens jeg inden påbegyndelse af behandlingen gik "som et bøjet søm", går jeg nu oprejst og har stort set ingen smerter (tager 2 - 4 panodil'er/dag).  Går dagligt stavgang i ca. 1 time og uden stave i ½ - 1 time.  Til orientering er jeg årgang 1937.
 
Jeg kan på det varmeste anbefale Gitte og hendes kompetente behandling.  Man skal være positivt indstillet og forberedt på, at behandlingen tager tid, men til gengæld er resultatet godt!

                                                                   Finn Hammelsø, Holte, jan. 2008

 

+++++++

Kvinde, 60 år, med fysisk og psykisk traume skriver :

Gitte betragter mennesket som et hele - Krop og Psyke hører uløseligt sammen.

Uden den hjælp og støtte jeg har fået og stadig får fra Gitte, ville jeg endnu befinde mig på bunden af "det sorte hul", hvor jeg var, da jeg første gang mødte hende.

Når jeg har været "meget træt af mig selv", har Gitte fået mig til at indse, at det er OK at være den jeg er, gøre de ting jeg gør.

Mit medicinforbrug er mere end halveret.

Også fysisk har jeg fået det bedre, blid manipulation, kombineret med samtale, har bl.a. betydet, at min ryg er blevet smertefri og nakkespændinger er væsentligt reduceret. Manipulationen går også ind i "hovedet", svært at forklare: men næsten uanset "dagens emne" har jeg følt mig lettere efter en konsultation hos Gitte.

                                                                    Lise Olsen, Amager, februar 2008

 

++++++

Kvinde med frosen skulder skriver :  

For nogen tid siden fik jeg kraftige smerter i min højre skulder, foran på skulderen. Jeg kunne ikke bevæge min arm udad og opad og kunne i det hele taget ikke anvende den til meget.

Jeg henvendte mig til min læge, som straks søgte at diagnosticere min tilstand. 

Udover at spørge til, hvor min smerte sad, bad han mig bevæge armen, så meget jeg kunne. Derefter trykkede han forskellige steder på min skulder, indtil han fandt det meget ømme sted, som han så pressede sine fingre ind i længe og grundigt.

Denne behandling gjorde selvsagt temmelig ondt og jeg forlod lægen med flere smerter, end jeg havde, da jeg kom. Jeg fik besked på at tage smertestillende piller og holde armen i ro.  

Samme dag henvendte jeg mig til underviser i Alexander teknik, Gitte Fjordbo.

Gitte lyttede til min beskrivelse af smerterne, hvorefter jeg i såvel siddende som liggende stilling sammen med Gitte ’arbejdede med’ min skulder.

Jeg skulle mærke efter i skulderen, hvad den ville være med til, og Gitte hjalp mig med skabe lidt bevægelse og frihed i den, og hverken hun eller jeg gjorde noget, som skulderen ikke kunne lide. Faktisk lykkedes det mig MEGET, MEGET stille og roligt i liggende stilling at få ’lirket’ armen ud i en position, jeg under ingen omstændigheder havde kunnet inden – uden smerter vel at mærke.

Under hele lektionen oplevede jeg, at det var mig selv, der forholdt mig til min krop, mig selv, der lyttede/ mærkede efter, hvad den kunne og ville – og Gitte hjalp mig.

Hos lægen oplevede jeg mig selv som en patient, der ’lagde sin skæbne’ i en andens hænder, hvorimod jeg hos Gitte oplevede, at hun hjalp mig med at lægge den i mine egne.

                                                    Birgit Suhr, Vinderød, lærer - 23.5.2004

 

++++++

Kvinde med rygproblemer efter arbejdsskade skriver : 

Jeg lærte Alexander teknikken og Gitte D. Fjordbo at kende i forbindelse med en akut meget dårlig ryg.

Jeg kravlede rundt hjemme - sygemeldt selvfølgelig. Kunne hverken finde hvile i stående, siddende eller liggende stilling. Ulidelige smerter, symptomer ned på ydersiden af højre ben som fra en discus-prolaps. Fortvivlelse ved tanken på fremtiden: “kommer jeg nogensinde til at arbejde igen?”

Min kiropraktor foreslog Alexander teknik og jeg startede med en kombination af kiropraktik og Alexander teknik - 2 gange. Derefter fortsatte jeg med “behandlinger” i Alexander teknik hos Gitte. Disse “behandlinger” fik lidt efter lidt mere og mere karakter af aktiv Alexander-undervisning.  

Jeg blev mine smerter kvit, kom i arbejde igen og i dag, 3 år efter, praktiserer jeg stadig Alexander teknikken. Jeg får stadig undervisning hos Gitte, dog med større intervaller end i den akutte fase. Jeg oplever stadig, at der kan flyttes ting og der er fortsat uvaner, der kan brydes.  

Lis Jacobsen, Sygehjælper og sikkerheds-repræsentant ved neuro-kirurgisk afd., Rigshospitalet,  Juni 1998

 

++++++

Ung mand skriver om "Alexanderteknikog Gittes arbejde generelt" :

Jeg døjede igennem en del år med ømhed i ryg og nakke og vidste ikke, hvad årsagen kunne være. Jeg spillede til dagligt musik (trompet) flere timer og dyrkede også en del idræt i min fritid, bl.a. styrketræning. Jeg mente på det tidspunkt, at hvis jeg bare holdt mig selv i form og trænede min ryg tilstrækkeligt, ville ømheden i nakke og ryg nok forsvinde en dag - men det gjorde den ikke. Paradoksalt nok blev ømheden intensiveret efter jeg havde trænet i motionscentret.

Mit daglige trompetspil gav også anledning til spændinger i ryg og nakke og ømheden viste sig som regel efter et par timers øvning (eller en koncert). Et stykke arbejde der kunne være let at udføre, kom i stedet til at føles som et fysisk hårdt arbejde.

Jeg havde på det tidspunkt hørt om musikstuderende der modtog undervisning i Alexander-teknik på musikkonservatoriet. Det var en teknik der skulle hjælpe dem til at bruge kroppen på en mere hensigtsmæssig måde så de slap for spændinger og unødig slid på kroppen. Jeg kontaktede derfor Gitte D. Fjordbo, og sammen begyndte vi at arbejde med min opmærksomhed omkring min fysiske holdning, arbejdsvaner, samt at øge min kropsbevidsthed. Vi drøftede også jævnligt min mentale indstilling til det at bruge kroppen og jeg fandt hurtigt ud af hvor meget krop og sind egentlig hænger sammen. Min indstilling omkring det at arbejde, har fx altid været at der bare skal lægges alle kræfter i. Jeg har med andre ord altid betragtet arbejde som en "muskel proces", i stedet for at tænke som jeg gør nu: Hvor lidt behøver jeg i grunden at gøre fysisk for at udføre et stykke arbejde?

Jeg gik hos Gitte et års tid, men resultaterne af vores arbejde kom dog forholdsvis hurtigt efter jeg startede hos hende. I dag har jeg fået løst op for mine spændinger og døjer sjældent med ømhed i ryg og nakke. Jeg har derudover fået mere energi og kan nu udføre et stykke arbejde med en følelse af lethed. Jeg kan på det kraftigste anbefale andre at modtage timer i Alexander teknikken og jeg håber den en dag bliver
obligatorisk i folkeskolen så børn lærer om teknikken allerede i en tidlig alder.

Gitte er som person meget åben, udadvendt og engageret i sit arbejde omkring Alexander teknikken. Hun underviser med stor entusiasme og har samtidig en formidabel situationsfornemmelse, der bevirker at hun altid er velovervejet, rolig og behagelig at arbejde sammen med. Gitte er tilmed et varmt og meget forstående menneske og jeg respekterer hende lige så højt for hendes menneskelige kvaliteter, som for hendes faglige ekspertise.

                                               Rune Haahr Larsen, juli 2005

++++++

 

 

 

 

 

 

 

 

 

asefase

 

 

 

Send en e-mail til gitte@more-dimensions.dk med spørgsmål til eller kommentarer om denne hjemmeside .  - Last update: 03/17/08